Suvi Lindén återvände till Finland – "Jag har inget att tillägga"

Suvi Lindén återvände till Finland på torsdagskvällen. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Ex-minister Suvi Lindén (Saml) återvände till Finland på torsdagskvällen, rapporterar Yle. Hon fortsatte vägra kommentera Ugandaaffären, och ville inte ge några kommentarer till STT som var på plats vid Helsingfors-Vanda flygplats.

Enligt Yle fick nyhetsbyrån STT tag på Suvi Lindén, som nyss kommit tillbaka från Egypten, några minuter innan flyget från Helsingfors till hemstaden Uleåborg skulle avgå. När hon gav över passet för kontroll ska ex-ministern ha svarat kort och koncist till STT:

– Jag har inget att tillägga till de uppgifter som rör sig i offentligheten.

Ex-ministerns roll i Ugandahärvan fortsätter därmed vara höljd i dunkel.

Efter att det framkom att Lindén varit på en gemensam resa i Uganda med den finländska affärsmannen som senare hittades död i sitt hotellrum, har många väntat på att hon ska kommentera saken.

Bland dem finns minister Mika Lintilä (C), som på torsdagen krävde en förklaring till händelserna under resan.

– Det är självklart att det för det allmänna intressets skull vore bra om hon berättade sin egen syn på händelsernas gång och sin egen roll i dem, sa han till Ilta-Sanomat.

Lindén har tidigare skrivit på sin Facebooksida att hon reste till Uganda för att främja informationssamhället i fattiga länder. Hon hänvisade till att hon sedan 2011 har verkat som FN:s specialsändebud i bredbandskommissionen.

Hennes FN-roll har senare dementerats av organisationens representanter.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning