Supportrarna: "Det slutgiltiga sveket"

Supportrar utanför Manchester Uniteds hemmaarena Old Trafford lägger ut en banderoll som protesterar mot planerna på en superliga. Bild: Jon Super/AP/TT

Supporterklubbarna till de sex Premier League-klubbar som sagt ja till den nya superligan går till våldsamt angrepp mot planerna."Det slutgiltiga sveket", kallar Chelseas supporterklubb projektet för.

Supportrarna till engelska Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham och Chelsea gör nu enad front mot sina favoritlag.

Beskedet att de planerar att bryta sig ur Champions League och bilda en egen superliga vid sidan av de nationella serierna har lett till starka protester från supportrarna.

Arsenals supporterklubb beskriver beskedet som "klubbens död som idrottsinstitution".

Manchester United supporterklubb skriver:

"Dessa förslag är helt oacceptabla och kommer att chocka Manchester Uniteds supportrar, liksom de till många andra klubbar. När Sir Matt Busby ledde oss in i Europacupen på 1950-talet så föddes det moderna Manchester United i tragedi och sedan triumf. Att ens fundera på att vända den tävlingen ryggen är ett svek mot allt klubben stått för."

Tottenhams supporterklubb skriver på sin webbplats att planerna är "ett koncept drivet av girighet och ett egenintresse på bekostnad av de verkliga värderingarna av sporten som vi håller så kära. Tillsammans med supportergrupperna i Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal och Chelsea ställer vi oss helhjärtat mot planerna på att skapa en stängd affär för Europas elit."

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning