Supportrar i papp ska sänka Leverkusen

Pappsupportrar ska ge Gladbach ett lyft. Bild: Ina Fassbender/Lehtikuva

Mönchengladbachspelarna kommer att se 13 000 supportrar på läktarna i sin första hemmamatch efter omstarten, mot Lukas Hradeckys Leverkusen på lördag.

Men det kommer att vara ovanligt tysta supportrar – de är nämligen av kartong.

Det är en supporterorganisation som uppmanat fansen att skriva ut fullstora bilder på sig själva i papp som placeras på arenan, där bundesligamatchen ska spelas utan "riktig" publik.

– Det är fint, och skapar en atmosfär i arenan. Samtidigt påminner det om att fotboll utan supportrar inte är samma sak, säger Max Eberl, sportdirektör i Mönchengladbach.

Bilderna har redan placerats ut.

– Det är fantastiskt. Man har känslan att vi inte är ensamma under träningen på arenan, säger tränaren Marco Rose.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning