Supportrar hyllade Mussolini inför semifinal

Lazios Lucas Leiva och Milans Tiemoue Bakayoko. Arkivbild. Bild: TT-AP/Luca Bruno

Onsdagen i Milano har varit stökig inför den andra semifinalen i den italienska cupen mellan Milan och Lazio.

På sociala medier cirkulerar en video där en maskerad supportergrupp sjunger fascistiska hyllningssånger till Benito Mussolini samtidigt som de saluterar den italienske fascistledaren med en nazisthälsning.

Supportrarna tros vara knutna till Irriducibili, en av Romklubben Lazios mest hårdföra supportergrupper som har en lång historia av högerextrema sympatier.

Milanos borgmästare Giueseppe Sala tog under dagen starkt avstånd från händelserna och menade att Milano är och alltid kommer att förbli en "djupt antifascistisk stad".

Samtidigt hävdade han att polisen undersöker incidenten.

Det första semifinalmötet mellan Lazio och Milan slutade mållöst, men lagen möttes nyligen även i den italienska ligan i en stökig match som Milan vann med 1–0.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning