Superstjärnan nobbade San Jose – nu förlänger man med nyckelspelare

Joe Thornton har imponerat i San Jose – bland annat med sitt mäktiga skägg. Bild: Ezra Shaw / AFP / Lehtikuva

San Jose Sharks var en av de klubbarna som mest intensivt jagade NHL:s fria marknads största byte John Tavares. Efter att Tavares valt Toronto var det dags för San Jose att rikta uppmärksamheten till egna stjärnspelare med veteranen Joe Thornton i spetsen.

NHL-klubben San Jose Sharks meddelar att man slutit ett nytt ettårigt kontrakt med organisationens kanske mest ikoniska spelare någonsin – Joe Thornton. Den 39-årige kanadensiska veteranen har spelat sammanlagt 1493 matcher i NHL, av vilka 961 har varit för San Jose. Sedan Thornton gjorde sin debut i NHL säsongen 1997-98 har han stått för både flest assists och flest poäng i ligan. På meritlistan finns bland annat ett OS-guld, två World Cup-guld, Art Ross Trophy (flest poäng under grundserien i NHL) och Hart Memorial Trophy (mest värdefulla spelare).

– Joe har blivit ett av klubbens ansikten sedan hans ankomst 2005 och vi känner det lämpligt att han bär lagets färger även i fortsättningen. Han är bland de bästa som någonsin spelat hockey. Han har hjälp detta lag att nå nya nivåer och är fortsättningsvis en av de bästa tvåvägscentrarna i NHL, säger San Joses General Manager Doug Wilson på klubbens hemsida.

Det spekulerades länge att den fria spelarmarknadens mest eftertraktade spelare, John Tavares, skulle vara på väg till San Jose, men efter att han nobbat klubben och valt Toronto Maple Leafs i stället var det en enkel lösning för San Jose att förlänga med veteranen Thornton.

– Jag vill tacka John Tavares och Pat Brisson för deras intresse för San Jose Sharks och professionalism genom hela processen. Medan vi naturligtvis är besvikna med beslutet är det hjärtvärmande att veta att toppspelare inom ligan konsekvent ser San Jose som en plats där de vill spela, kommenterade Wilson det hela i klubbens pressmeddelande.

Klubben meddelade även under de senaste dygnen att man förlängt kontrakten med två övriga stjärnspelare, Logan Couture och Tomas Hertl. Den 29-årige Couture skrev under ett åttaårigt kontrakt medan den 24-årige Hertl förlängde med fyra år.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46