Superlöftet Nordgren vill ta en plats i IFK:s ligalag

Niklas Nordgren Bild: Lehtikuva / Roni Rekomaa

17-åriga Niklas Nordgren har imponerat stort i de två CHL-matcher han fått spela i höst.

Niklas Nordgren är en av de mest lovande spelarna i Finland i sin åldersklass. Och han har visat varför då han fått chansen i IFK:s representationslag i höst.

I seniordebuten blev det ett hattrick mot Comanch Cracovia i CHL och på tisdagen utökade han sitt poängsaldo med ytterligare tre poäng då IFK mötte polackerna på nytt.

– Debuten kunde inte ha gått bättre, säger han leende efter sin tredje match i IFK-dressen.

– Det har känts otroligt bra att få vara med här och spela och det var fint att få spela här i hemmahallen.

Steget från A-juniorerna till ligalaget är inte helt litet men Nordgren siktar på att ta en plats i A-laget den här säsongen.

– Det är lite starkare spelare i ligan än i A-juniorerna och jag måste spela smartare här, säger han.

Mot polackerna stod han för 4+2 på två matcher men i ligadebuten mot Sport blev det 0+0. Där hade han också svårare att hitta utrymme och luckor då motståndarna markerade honom hårdare och tempot var högre.

– Mitt mål för den här säsongen är att ta en plats i ligalaget, säger han efter sin tredje match.

Han säger att han inte fört några diskussioner om saken med tränaren Ari-Pekka Selin men om han fortsätter spela på samma fördomsfria sätt lär han få chansen i ligalaget på nytt. Nordgren är oerhört skicklig och spelar med stort självförtroende. Han är inte heller rädd för att gå in i trängda lägen och han har en förmåga att nosa sig till målchanser.

– Jag vill spela i ligan, slår han fast.

Räkna med att se IFK:s nummer 78 i ligasammanhang under säsongen.

HIFK–Comarch Cracovia 6–3 (1–1, 3–1, 2–1)

HIFK:s mål: Jarkko Malinen, Henri Tamminen, Thomas Nykopp, Niklas Nordgren, Vili Sopanen, Juha-Pekka Haataja.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning