Suomen Kuvalehti: Akademen vill ha tusentals euro för bokgäster

Bild: Tor Wennström

Akademiska Bokhandeln kräver att förlagen hostar upp pengar för att deras böcker ska få synlighet i en specialsändning i morgonprogrammet Huomenta Suomi på MTV.

Akademiska Bokhandeln har närmat sig både små och stora finska förlag på ett för Finland exceptionellt sätt, skriver Suomen Kuvalehti.

Bokhandeln vill ordna två Huomenta Suomi-morgonsändningar från sin butik i slutet av september. För att skicka gäster till programmet så kräver bokhandeln att förlagen ska betala 1 000-2 000 euro per bok eller författare.

Enligt tidningens uppgifter väljer flera både små och stora förlag att inte delta i programmet.

Marknadschefen Cia Branders kallar specialsändningen på Huomenta Suomi för en "marknadsföringssamarbetshelhet" där det också ingår synlighet i bokhandeln och på bokhandelns webbplats.

MTV:s chefredaktör Merja Ylä-Anttila säger att Huomenta Suomi inte någonsin kräver en avgift för att få delta i programmet. Programinnehåll och gäster väljs på journalistiska grunder. Att ta betalt är helt och hållet Akademiska bokhandelns idé.

Akademiska Bokhandeln köptes upp av det svenska förlaget Bonnier Boooks i oktober 2015. Bonnier äger även MTV.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46