Suget efter nya bilar i EU är tillbaka

Efter en dipp i mars har intresset för nya bilar återhämtat sig enligt ny statistik. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Efter ett minskat intresse för ny bil i mars, har vinden vänt. Antalet nyregistrerade bilar inom EU är åter på plus jämfört med i fjol.

Intresset för bilmarknaden fick en rejäl återhämtning i april men planade ut under maj, enligt ny statistik från bilorganisationen Acea.

Framför allt var maj en bra månad för Bulgarien, Litauen och Rumänien, men det från jämförelsevis blygsamma volymer. Däremot tappade den tyska marknaden en hel del i maj och backade 5,8 procent jämfört med maj 2017. Antalet nyregistreringar i Tyskland hittills i år totalt sett ökat med 2,6 procent.

Den totala bilden av årets fem första månader är ändå att antalet nyregistrerade bilar inom EU ökade med 2,4 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Det innebär 6 879 885 nyregistrerade bilar.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46