Suárez tackar Liverpool: "Gav mig mycket"

Luis Suarez minns tiden i Liverpool med värme. Bild: Lehtikuva/Lindsey Parnaby

Barcelona-stjärnan Luis Suárez återvänder till Anfield på tisdagen för att slå ut Liverpool ur Champions League-semifinalen.

Men uruguayanen är fortfarande tacksam gentemot sin gamla klubb som han menar hjälpte honom att bli en av världens bästa anfallare.

– Liverpool gav mig mycket för att göra mig bättre. Min tid där (tre och ett halvt år) gjorde mig mer professionell, fick mig att utvecklas tekniskt, många saker, säger Suárez på en presskonferens inför returmötet i England.

Han var nära att föra Premier League-klubben till en efterlängtad ligatitel 2013–14 då han vann skytteligan, innan han köptes av Barcelona för en då rekordstor summa för La Liga-jätten.

Sedan dess har 32-åringen bland annat vunnit fyra ligatitlar och en Champions League-titel med Barcelona.

– Jag är bland världseliten, jag tillhör Barcelona, tack vare vad Liverpool gjorde med mig som spelare, säger Suárez.

Barcelona vann första semifinalen med 3–0, där Suárez gjorde 1–0-målet.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning