Stuvad kyckling med stekt ris

Timjan och chili sätter smak på kycklingstuvningen. Stekt grönsaksris är ett perfekt tillbehör. Bild: TT

Kyckling är en råvara som kräver kryddning. Börja med att bryna köttet för att sedan låta det sjuda till en gräddig stuvning med chili och timjan. Servera med stekt grönsaksris.

För 4 personer, 30 minuter

600 g kycklingkött

1 msk finhackad, färsk timjan

1/2 mild finhackad chili

1 dl vatten

2 dl grädde

1/2 msk konc. kycklingfond

majsstärkelse

salt och peppar

smör och rapsolja

Till riset:

5 dl kokt ris

1 röd paprika

1 grön paprika

1 gul lök

100 g champinjoner

1 vitlöksklyfta, om man vill

Att äta till:

blandade salladsblad

Gör så här:

1. Skär kycklingköttet i mindre bitar och stek ett par minuter i lika delar smör och rapsolja.

2. Lyft över kycklingbitarna till en kastrull och tillsätt timjan, chili, vatten, fond och grädde. Koka upp och red med majsstärkelse så att det blir stuvning. Sjud på svag värme i 10 minuter. Salta och peppra.

3. Skär paprikor och lök i mindre bitar. Skiva champinjonerna. Stek paprika, lök och svamp några minuter. Tillsätt ris och riven vitlök. Låt steka ytterligare några minuter under omrörning. Smaka av risblandningen med salt och peppar. Servera med kycklingstuvningen och blandad sallad.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning