Stulna italienska konstskatter hittade i Ukraina

Just det här konstverket, The Tiger Hunt (1615-1616) av Peter Paul Rubens, ingår inte bland de stulna verken. Verket visades under utställningen "Rubens and His Legacy" på Royal Academy of Arts i London i fjol. Bild: Will Oliver

Värdefulla tavlor som i fjol stals från ett museum i Verona har återfunnits i Ukraina, uppgav Italiens kulturminister på onsdagen. Tjuvarna hade bland annat stulit verk av Rubens och Tintoretto.

– Det här är en fin dag. Konstverken återvänder till Castelvecchios museum i Verona, sade kulturminister Dario Franceschini.

De återfunna 17 tavlorna är värda 15 miljoner euro.

Franceschini tackade de ukrainska myndigheterna för deras hjälp i att spåra verken. Tavlorna hittades efter att tolv moldavier, som misstänks tillhöra eller samarbeta med en kriminell organisation, greps i mars. Enligt italienska medier stals tavlorna på beställning av en person i Tjetjenien.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39