Studentkår: Häng halaren synligt i fönstret eller på balkongen

Så här såg det ut på vappen 2013. Bild: Niklas Tallqvist

Valborg är först och främst studenternas högtid, det är då studieperioden tar slut och de studerande siktar in sig på sommarjobb, praktik eller kanske fortsatta studier med en examensuppsats att skriva. Men i år kommer vi inte att få se glada studenter tumla runt på gator och i parker, klädda i sina färgglada studenthalare, på grund av rådande restriktioner.

Nu uppmanar Åbo Akademis Studentkår studerande och alumner att fira vappveckan synligt i fönster och sociala medier. Studentkåren har startat kampanjen #Hissahalaren2020 och den går ut på att hänga sin studenthalare på ett synligt ställe, i fönstret eller på balkongen för att sprida ens lite valborgsstämning på stan. Handlingen har också ett seriöst budskap: fira första maj hemma i år.

– Målet är att det ska vara svårt att gå i Åbo eller Vasa utan att se en halare i fönstret den här veckan, säger studentkårens styrelseordförande Matias Martelin.

Man kan också delta i kampanjen genom att ladda upp en bild på halaren på sociala medier med hashtaggen #Hissahalaren2020 eller #Hoisttheoverall2020.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning