Student i Pakistan dödade lektor i protest mot gemensam mottagning för manliga och kvinnliga studenter

Studenten greps av polisen efter knivhuggningen. Bild: TT-AP/B.K. Bangash

En student på en statlig högskola i Pakistan har knivhuggit en lektor till döds i protest mot att han planerade att arrangera en mottagning för både manliga och kvinnliga studenter, enligt polisen.

I samband med knivhuggningen skrek studenten att lektorn spred obsceniteter, och att han därför hade dödat honom.

Lektorns son, som var med vid händelsen, säger att studenten väntade på pappan inför attacken som genomfördes i staden Bahawalpur.

– När min pappa var på väg att gå in på sitt kontor attackerade killen honom med en kniv, och högg honom i huvudet och i magen, säger sonen och fortsätter:

– Min pappa föll då ned och jag rusade till hans undsättning. Studenten höll sin kniv och började skrika "Jag har dödat honom. Jag hade sagt åt honom (pappan) att en blandad studentmottagning är emot islam".

Lektorn avled innan han kom till sjukhuset. Studenten gjorde inte motstånd i samband med gripandet, enligt sonen.

Evenemang för båda könen är inte helt ovanliga på högskolor i Pakistan, men är något mer reglerade på statliga högskolor än privata.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning