STT: Valvira kräver Esperi på tilläggsutredning om Kristinestad

Bild: SPT/Jennifer Granqvist

Den utredning Esperi Care gav förra veckan om vårdhemmet i Kristinestad räcker inte.

Tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården, Valvira, tänker begära en tilläggsutredning av Esperi Care om situationen på vårdhemmet Ulrika i Kristinestad, skriver Yle på måndagen med hänvisning till STT.

Enligt STT kommer Valvira denna vecka att skicka en skriftlig begäran om tilläggsutredningen. Man förväntar sig ett svar de närmaste veckorna.

Valvira avbröt verksamheten vid vårdhemmet Ulrika i slutet av januari då man under ett kontrollbesök uppdagade allvarliga brister i verksamheten. Verksamheten vid hemmet sköts sedan dess av Kristinestads kommun.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning