STT: Statsministern kan inte kommentera tidsplanen för de nya begränsningarna

Statsminister Sanna Marin (SDP) innan överläggningarna i Ständerhuset började klockan 10 på tisdagen. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Tills vidare är det oklart när de nya begränsningarna träder i kraft.

Statsminister Sanna Marin (SDP) samlade riksdagens partiledare till överläggningar i Ständerhuset i Helsingfors på tisdagsförmiddagen. Marin ville höra alla partiers åsikter om de begränsningar som redan vidtagits och diskutera eventuella nya åtgärder. De nya åtgärderna gäller bland annat stängning av krogar och nattklubbar och begränsning av rörelsefriheten inom landet.

Enligt STT kan Marin inte uppge när de nya åtgärderna i så fall vidtas. Marin säger att regeringen försöker handla så snabbt som möjligt, men förslaget måste gå via riksdagen på grund av den rådande lagstiftningen.

Enligt STT:s uppgifter har regeringen diskuterat att restauranger och kaféer ska stängas. De skulle ändå få fortsätta sälja hämtmat.

Svenska Yle uppger att mötet avslutas kring klockan 12.

  • Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

    Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

    Mer läsning