STT: Snart möjligt att få gratisvisum till Sankt Petersburg

Sankt Petersburg brukar kallas en av världens vackraste städer och är ett populärt turistmål. Arkivbild. Bild: HBL-arkiv/Tor Wennström

Från och med första oktober ska det bli möjligt för finländare att kostnadsfritt beställa ett e-visum för att besöka den ryska miljonstaden som hör till världens populäraste turistmål.

Nu ska det bli möjligt att beställa snabbvisum över internet om man vill besöka Sankt Petersburg eller det omgivande Leningrad-området i Ryssland, skriver nyhetsbyrån STT.

Ryssland har redan länge haft ett system med elektroniska snabbvisum i Fjärran Östern. Redan i juli kom de första nyheterna om att Ryssland tänker utvidga sitt snabbvisumsystem men än så länge har man inte vetat om expansionen också skulle gälla finländare. Det finns ännu inga konkreta planer på hur ett snabbvisumsystem mellan Ryssland och Finland skulle se ut i praktiken.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning