Regeringstrion ska diskutera spelregler och förtroendefrågor

Regeringspartiernas ordförande sammanträder på förmiddagen för att diskutera förra veckans partibyte och gemensamma spelregler, rapporterar STT.

De blås partiordförande Sampo Terho krävde ett möte mellan regeringspartiernas ordförande efter att riksdagsledamot Kaj Turunen bytte från De blå till Samlingspartiet.

Enligt Terho har regeringen drabbats av en förtroendekris. Enligt honom förbereddes Turunens partibyte bakom ryggen på De blå, vilket han som partiordförande fördömer. Han har också riktat misstankar mot att Samlingspartiet medvetet försöker bräcka regeringen eftersom partiets målsättningar med vård- och landskapsreformen är i fara.

Enligt Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo handlar fallet Turunen endast om en enskild riksdagsledamots partibyte, skriver STT.

Statsminister Juha Sipilä (C) anser att händelseförloppet bör utredas, men försäkrade i en intervju för STT förra veckan att regeringen inte har mist sin funktionsförmåga.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46