Regeringstrion ska diskutera spelregler och förtroendefrågor

Regeringspartiernas ordförande sammanträder på förmiddagen för att diskutera förra veckans partibyte och gemensamma spelregler, rapporterar STT.

De blås partiordförande Sampo Terho krävde ett möte mellan regeringspartiernas ordförande efter att riksdagsledamot Kaj Turunen bytte från De blå till Samlingspartiet.

Enligt Terho har regeringen drabbats av en förtroendekris. Enligt honom förbereddes Turunens partibyte bakom ryggen på De blå, vilket han som partiordförande fördömer. Han har också riktat misstankar mot att Samlingspartiet medvetet försöker bräcka regeringen eftersom partiets målsättningar med vård- och landskapsreformen är i fara.

Enligt Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo handlar fallet Turunen endast om en enskild riksdagsledamots partibyte, skriver STT.

Statsminister Juha Sipilä (C) anser att händelseförloppet bör utredas, men försäkrade i en intervju för STT förra veckan att regeringen inte har mist sin funktionsförmåga.

Hur du kan få en låg låneränta

När man tecknar ett lån finns det många lånegivare som tycks ge bra villkor, men som sedan tar ut både dolda räntor och oförutsedda avgifter. Trots att det idag är riktigt vanligt att ta lån så kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter och tänka på när man lånar pengar. Därför sammanfattar vi här några av våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. 14.6.2018 - 14.03