Regeringstrion ska diskutera spelregler och förtroendefrågor

Partiordförande Sampo Terho (Blå) har sammankallat regeringspartiernas ordförande till ett möte om gemensamma spelregler och förtroendefrågor. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Regeringspartiernas ordförande sammanträder på förmiddagen för att diskutera förra veckans partibyte och gemensamma spelregler, rapporterar STT.

De blås partiordförande Sampo Terho krävde ett möte mellan regeringspartiernas ordförande efter att riksdagsledamot Kaj Turunen bytte från De blå till Samlingspartiet.

Enligt Terho har regeringen drabbats av en förtroendekris. Enligt honom förbereddes Turunens partibyte bakom ryggen på De blå, vilket han som partiordförande fördömer. Han har också riktat misstankar mot att Samlingspartiet medvetet försöker bräcka regeringen eftersom partiets målsättningar med vård- och landskapsreformen är i fara.

Enligt Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo handlar fallet Turunen endast om en enskild riksdagsledamots partibyte, skriver STT.

Statsminister Juha Sipilä (C) anser att händelseförloppet bör utredas, men försäkrade i en intervju för STT förra veckan att regeringen inte har mist sin funktionsförmåga.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning