STT: Nokia säger upp 80 i Finland

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

80 finländska jobb kommer att upphöra vid teknologiföretaget Nokia. Nedskärningarna drabbar enheten Nokia Technologies, rapporterar nyhetsbyrån STT.

Nokias ursprungliga plan var att säga upp 190, men under samarbetsförhandlingarna kunde man placera om en stor del av dem till nya uppgifter, i synnerhet inom produktutvecklingen.

Nokia erbjuder ett stödprogram för dem som sägs upp. De vill genomföra majoriteten av nedskärningarna i början av året.

Nedskärningarna berör enheten Nokia Technologies, som i fortsättningen kommer att fokusera på digital hälsovård. Enheten har globalt cirka 1 090 anställda. Samarbetsförhandlingarna drabbar också anställda i USA och Storbritannien.

Nokia vill utveckla och utnyttja sitt sortiment av digitala hälsovårdsprodukter. Nokia började satsa på hälsovårdsnischen i fjol när de köpte franska Withings.

Försäljningen inom virtuell verklighet (VR) har gått trögare än väntat. Därför planerar Nokia att minska sina VR-investeringar, vilket betyder att det inte blir några fler versioner av Nokias VR-kamera.

I somras meddelade Nokia att 170 finländska jobb upphör inom nätverksenheten.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46