Strimlad pepparbiff med pasta

Perfekt fredagsmat. God och lättlagad. Bild: TT

Fredagsmat ska vara god och lättlagad. Som strimlad biff med pasta.

För 4 personer, 20 minuter

600 g oxfilé, utskuren biff eller lövbiff

2 tsk mortelstött svartpeppar

flingsalt

smör och rapsolja

pasta

150 g svamp, färsk eller konserverad

1 msk finhackad gul lök

Till såsen:

3 dl grädde

2 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 msk finhackad timjan

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

tomater

Gör så här:

1. Putsa svampen och finhacka gul lök. Låt svamp och lök svettas några minuter med en matsked smör i stekpannan. Ta upp och håll varmt.

2. Koka upp grädde och vatten. Smaksätt med kycklingfond och hackad timjan. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.

3. Koka pasta och låt den rinna av i durkslag, vänd ned i såsen. Strimla och stek köttet någon minut i lika delar smör och rapsolja. Lägg upp pasta och sås i djupa tallrikar. Toppa med svamp, kött, grovkrossad svartpeppar och flingsalt. Servera med tomater.

TT

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning