Strimlad pepparbiff med pasta

Perfekt fredagsmat. God och lättlagad. Bild: TT

Fredagsmat ska vara god och lättlagad. Som strimlad biff med pasta.

För 4 personer, 20 minuter

600 g oxfilé, utskuren biff eller lövbiff

2 tsk mortelstött svartpeppar

flingsalt

smör och rapsolja

pasta

150 g svamp, färsk eller konserverad

1 msk finhackad gul lök

Till såsen:

3 dl grädde

2 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 msk finhackad timjan

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

tomater

Gör så här:

1. Putsa svampen och finhacka gul lök. Låt svamp och lök svettas några minuter med en matsked smör i stekpannan. Ta upp och håll varmt.

2. Koka upp grädde och vatten. Smaksätt med kycklingfond och hackad timjan. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.

3. Koka pasta och låt den rinna av i durkslag, vänd ned i såsen. Strimla och stek köttet någon minut i lika delar smör och rapsolja. Lägg upp pasta och sås i djupa tallrikar. Toppa med svamp, kött, grovkrossad svartpeppar och flingsalt. Servera med tomater.

TT

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54