Strikta regler ska rädda handbolls-VM

Tack vare strikta regler räknar Egypten med att kunna arrangera herrarnas handbolls-VM i januari.Lottningen sker redan på lördag.

Trots den pågående coronapandemin siktar Egypten på att VM, för första gången med 32 deltagande lag, ska bli av som planerat 13–31 januari. Men det kanske inte blir några utflykter till pyramiderna eller fikapauser på stan för spelarna, som ska covid-19-testas innan ankomst och sedan i möjligaste mån slippa exponeras för coronaviruset på hotell och arenor.

– Alla förebyggande åtgärder börjar minuten som de kommer till Egypten och pågår till den sista minuten då de lämnar landet, säger Hazem Khamis, VM:s medicinska chef, till turneringens hemsida.

– Vi kommer jobba enligt bubbelteorin och alla som är i direktkontakt med spelare, domare, tränare eller medicinsk personal ska PCR-testas vart tredje dygn.

Inne på de fyra matcharenorna ska alla personer använda munskydd, med spelare under matcher och träningar som enda undantag. Förhoppningen är att kunna utnyttja 25 till 30 procent av publikkapaciteten, men det kan revideras beroende på smittoläget i landet.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning