Strandvall rasande på svensken: "snorvalp!"

Matias Strandvalls tävling tog slut i en masskrasch. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Matias Strandvalls sprinttävling tog slut i en masskrasch.

Matias Strandvall var fjortonde snabbast i tidskvalet och hade stora förväntningar inför sprintfinalerna i Lahtis. Men hans tävling slutar med en masskrasch i den sista hästskokurvan inne på stadion.

Strandvall tar fräckt för sig i kurvan och det slutar med att han kolliderar med svensken Johan Edin och två norrmän. Strandvall gör en kullerbytta i snön, stiger upp och läxar upp Edin.

– Det borde vara direkt rött kort åt Edin, säger Strandvall.

Strandvall går hårt in i situationen. Han, Edin och Martin Løwstrøm Enget kommer i bredd in i den sista kurvan och Strandvall försöker fräckt tränga sig förbi på inre sidan. På yttre sidan går Haavard Solaas Taugboel och Ola Vigen Hattestad förbi. Løwstrøm Enget får kontakt med Hattestad, tappar balansen och vurpar.

– Edin försöker blockera norrmännen och jag ser en lucka. Han lutar sig mot mig och jag står på en skida mellan banmarkeringarna och Edin, säger Strandvall.

– Men jag glider ändå förbi, för jag har bättre fart. Då tar han tag i mig och drar så min fart stannar. Det slår bakåt och så blir det kaos med skidor och stavar överallt.

Edin får kontakt med Strandvall, vurpar och drar finländaren med sig i fallet. Strandvall slår en ordentlig kullerbytta i snön.

– Jag tycker att jag går in i kurvan först. Då kommer det två norrmän men jag kan inte bara kliva åt sidan, säger Edin.

– Jag går före Strandvall in i kurvan och får hans armbåge i ansiktet. Det är tråkigt att det ska sluta så här.

När duon möts i intervjuzonen efteråt visar Strandvall sin åsikt med ett pistolformat pekfinger mot pannan. Han förklarar sin gest:

– Det var självmord av honom. Tävlingsjuryn gav Edin rätt och gav Strandvall gult kort. Eftersom han redan hade ett gult kort blev han diskad.

Vad sade du till Edin?

– Snorvalp. Amatör. Någonting sådant, säger Strandvall.

– Jag har inget emot honom som person. Det var bara dumt gjort.

Tävlingsjuryn gav Edin rätt och gav Strandvall gult kort. Eftersom han redan hade ett gult kort blev han diskad

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning