Strandvall med till Kanada

Bild: Jussi Nukari

Tre sprintrar deltar i skidtouren i Kanada.

Landslagsledningen har tagit ut truppen till Tour de Canada. Tre herrsprintrar är med i laget, trots att det är en turné med åtta deltävlingar.

– Av de åtta tävlingarna i Kanada är tre sprinter. Dessutom finns där inte någon slutbacke som i Tour de Ski, utan den avslutande jaktstarten är helt annorlunda, säger förbundskapten Reijo Jylhä.

Matias Strandvall, Martti Jylhä och Anssi Pentsinen jagar goda placeringar i sprinterna. Jylhä ligger nia i sprintvärldscupen och försöker samla poäng i Kanada.

Lari Lehtonen tog sig också in i laget efter sina fina insatser i Lahtisspelen. Matti Heikkinen utfyller herrarnas lag. Han är ute efter säsongens första pallplacering.

Fyra damer åker till Kanada. Kerttu Niskanen återvänder efter att ha stått över Lahtishelgen och får sällskap av Anne Kyllönen, Laura Mononen, och Krista Pärmäkoski. Pärmäkoski ligger femma i den totala världscupen, medan Niskanen är åtta och Kyllönen elva.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning