Strandvall med till Kanada

Bild: Jussi Nukari

Tre sprintrar deltar i skidtouren i Kanada.

Landslagsledningen har tagit ut truppen till Tour de Canada. Tre herrsprintrar är med i laget, trots att det är en turné med åtta deltävlingar.

– Av de åtta tävlingarna i Kanada är tre sprinter. Dessutom finns där inte någon slutbacke som i Tour de Ski, utan den avslutande jaktstarten är helt annorlunda, säger förbundskapten Reijo Jylhä.

Matias Strandvall, Martti Jylhä och Anssi Pentsinen jagar goda placeringar i sprinterna. Jylhä ligger nia i sprintvärldscupen och försöker samla poäng i Kanada.

Lari Lehtonen tog sig också in i laget efter sina fina insatser i Lahtisspelen. Matti Heikkinen utfyller herrarnas lag. Han är ute efter säsongens första pallplacering.

Fyra damer åker till Kanada. Kerttu Niskanen återvänder efter att ha stått över Lahtishelgen och får sällskap av Anne Kyllönen, Laura Mononen, och Krista Pärmäkoski. Pärmäkoski ligger femma i den totala världscupen, medan Niskanen är åtta och Kyllönen elva.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33