Strandberg gör succé som Stubb

Bild: Skärmdump från Radio X3M:s Facebook

Det kan verka paha, men kela så här... Christoffer Strandberg gör succé med sin parodi på finansminister Alexander Stubb. På fredagskvällen hade den redan haft närmare 210 000 visningar.

Skådespelaren och programledaren på Radio X3M Christoffer Strandberg är på kornet lik Alexander Stubb där han flabbar och förklarar så att det stora vita tandgarnityret fladdrar fram för kameran. Och inte nog med den fysiska likheten, Strandberg sammanfattar samhällsfördraget på ett sätt som anstår Stubb, en salig röra av svenska och finska i en starkt förenklad presentation av innebörden i uppgörelsen.

Av videon att döma har det finländska folket inget att oroa sig för, eller som Stubb – förlåt Strandberg – säger: Vi får konkurrenskraften att pelittää, exporten ökaa och Finland får mera pengaa och de supääbra.

När videon har haft närmare 210 000 visningar har den också gått nått större finska medier, och till exempel Mtv3 gjorde på fredagskvällen nyhet på parodivideon.

Strandberg, född 1989, gjorde för några år sedan succé med föreställningen Skamlöst p1Viirus, numera spelar han bland annat på improvisationsteatern Stjärnfall och sedan i höstas är han programledare på vardagar på Succémorgon på Radio X3M.

Det är inte första gången Strandberg gör succé som Stubb – Christoffer "Stubb" Strandberg besökte karaktären Gusi Werners soffa på HBL i fjol för att tala om tandkräm, brudar och löpning.

För HBL.fi har Strandberg också gjort flera underhållande inslag i den politiska satirserien med Gusi som möter bland andra Tarja Halonen, Arja Saijonmaa och Elisabeth Rehn.

Studio HBL:s valvaka inför riksdagsvalet i fjol vår fick också flera celebra besök av skådespelaren Christoffer Strandbergs komiska imitationer av kända politiker.

Strandberg, alias SFP:s Carl Haglund, besökte också Gusis soffa.

Så lyckas du vid köp av däck

Här är Euromasters tipslista med fem punkter. 15.10.2018 - 10.18