Strålande comeback av Rantanen – också Donskoi glödhet

Mikko Rantanen är tillbaka. Bild: Matthew Stockman/Lehtikuva-AFP

Colorados finländare gjorde fyra poäng var.

Finländska superstjärnan Mikko Rantanen missade 16 matcher på grund av en skada i nedre kroppen. Men då han äntligen kunde spela igen stod han för en alldeles utomjordlig comeback.

Rantanen gjorde ett mål och tre målgivande passningar då Colorado krossade Chicago med 7–3 natten till söndag.

– Mikko är fantastisk, han gör alla andra på isen så mycket bättre. Han är en av de bästa spelarna i världen. Han är ännu ung (23 år) och kommer bara att bli bättre. Det är kul att ha honom tillbaka, säger kedjekompisen Nathan MacKinnon om Rantanen.

Om Rantanen var på spelhumör så var lagkompisen Joonas Donskoi det också. Donskoi gjorde en jättematch och noterades för 2+2 poäng. Colorados kedja med Donskoi, Rantanen och MacKinnon stod för fyra mål och sju assist mot Chicago

– Det var jättekul. "Nate" och Mikko – jag bara försöker hänga med dem, slita och jobba hårt. De är elitspelare och vi lyckades näta på de chanser vi fick, säger Donskoi.

Rantanen klev av isen efter andra perioden. Men det finns ingen orsak att vara orolig säger Colorados chefstränare Jared Bednar.

– Han är okej. Hans ben gav vika ett par gånger och han var lite trött så jag såg ingen anledning att sätta honom på planen i en 7–2-match, säger Bednar som hyllar sin finländska stjärna efter comebacken.

– Han är verkligen en elitspelare. Sättet han läser spelet, sättet han rör sig, hans skicklighet, storlek, styrka, allt. Och så har han bra kedjekompisar också, de hade en bra kväll, säger han.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning