Stortalangens besvikelse – "Jag nöjde mig med sjunde plats"

HSS-simmaren Laura Lahtinen var inte nöjd efter sin första mästerskapsfinal:– Jag var inte riktigt mig själv i bassängen, säger hon.

Laura Lahtinen, 18, tog sjunde plats i 200 meter fjärilsim i kortbane-EM i Kazan. Det var hennes första stora mästerskapsfinal, men tiden 2.08,86 var en liten besvikelse, efter att hon simmat 2.07,28 i onsdagens semifinaler.

– Jag var inte riktigt mig själv i bassängen. Det var inte den riktiga Laura, utan jag bara nöjde mig med sjunde plats. Jag var redo att slåss om medalj, men så här gick det i dag, säger hon.

Lahtinens finska rekord i 200 m fjärilsim är 2.06,52. Segern i Kazan gick till Svetlana Chimrova från Ryssland med tiden 2.04,97.

Mimosa Jallow tog sig till fredagens final i 50 meter ryggsim. Hennes tid 26,43 var den sjätte snabbaste tiden i semifinalerna. Lotta Upanne tog trettonde plats i semifinalerna i 50 meter ryggsim med tiden 26,98.

– Det var inte lika bra som i morgonens försök, men jag lyckades korrigera några slappa misstag. Vändningen gick mycket bättre, och där kunde jag knipa tid, säger Jallow

– Lönar sig inte att fundera för mycket över morgondagen. Bara att ha is i magen.

I damernas 4x50 meter medley tog Finland sjätte plats. Kvartetten Lotta Upanne, Ida Hulkko, Laura Lahtinen och Mimosa Jallow satte tiden 1.46,88.

Ronny Brännkärr satte ett nytt finskt rekord i 100 m ryggsim. Den nya rekordtiden 52,15 räckte till 14:e plats i semifinalerna. Martta Ruuska var elva i semifinalerna i 200 m bröstsim med sitt nya PB 2.22,72.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning