Stormen förorsakade avbrott i tågtrafiken

Stormen förorsakade omfattande avbrott i tågtrafiken på måndagen. Bild: SPT

Tågförbindelserna i vissa delar av sydöstra Finland har utsatts för tekniska störningar och avbrott på grund av stormens framfart under helgen.

Enligt VR och Finrail har tågen mellan S:t Michel och Pieksämäki och tågtrafiken mellan Villmanstrand och Joutseno ersatts med bussar på grund av ett tekniskt fel.

Det tåg som skulle avgå från Imatra till Helsingfors klockan 5.08 på måndagsmorgonen har likaså ersatts med en buss för banavsnittet mellan Joutseno och Lahtis på grund av tekniska problem på tågbanan mellan Muuko och Joutseno.

De tekniska problemen beror på skador som stormen har förorsakat under söndagen och måndagen, uppger Finrail till STT. Enligt Finrail är det tillsvidare oklart när de tekniska felen kan åtgärdas.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning