Stora skadeproblem i Norge – kan saknas hela sju spelare i VM

Den norska landslagstränaren Thorin Hergeirsson har mycket att fundera på inför VM i Japan. Bild: Axel Heimken/dpa via AP

Det norska landslaget i handboll har drabbats av massiva skadeproblem inför VM.

Den 30 november kör handbolls-VM för damer i gång i Japan. Då är Norge ute efter revansch för finalförlusten mot Frankrike för två år sedan.

Men mästerskapsjakten går inte helt enligt planerna. Den norska landslagstränaren Thorin Hergeirsson berättar för vg.no att flera landslagsspelare inte kommer att kunna spela i VM.

Hergeirsson säger att Henny Reistad och Kari Aalvik Grimsbø tvingas tacka nej till VM-spel på grund av skada. Dessutom är det oklart om Veronica Kristiansen kan medverka i mästerskapet.

Sedan tidigare står det klart att Katrine Lunde och Kjerstin Boge Solås missar VM på grund av skada. Utöver de fem skadade spelarna är det också oklart om Amanda Kurtovic och Stine Skogrand kan delta i VM.

Norge spelar i grupp A tillsammans med Nederländerna, Serbien, Slovenien, Angola och Kuba. Sammanlagt deltar 24 lag i VM. Finland har inte kvalificerat sig för turneringen. VM spelas 30 november till 15 december.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning