Stora Enso och Efora inleder samarbetsförhandlingar på kartongfabrik i Varkaus

Personalen ska minskas med upp till 55 personer på en kartongfabrik i Varkaus i Norra Savolax.

Stora Enso inleder samarbetsförhandlingar på sin kartongfabrik i Varkaus, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Förhandlingarna berör 226 personer, och upp till 40 personer kan förlora jobbet.

Samtidigt inleder också fabrikens servicebolag Efora samarbetsförhandlingar som kan leda till att 15 personer förlorar jobbet. Samarbetsförhandlingarna berör bolagets 80 anställda på kartongfabriken.

Enligt Stora Ensos pressmeddelande finns det ett behov att göra verksamheten mer kostnadseffektiv och flexibel. I fabriken tillverkas kartong för bland annat fruktförpackningar.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning