Stor snushärva i rätten – åtalas för att ha smugglat 175 kilo snus

Bild: Mostphotos

Tingsrätten i Tusby inledde på onsdagen behandlingen av ett fall där tio personer står åtalade för att ha smugglat in en stor mängd snus.

Enligt åklagaren har de misstänkta under åren 2015 och 2016 smugglat cirka 175 kilogram snus från Haparanda i Sverige till Torneå i Finland. Snuset transporterades sedan till södra Finland där det såldes vidare.

Fem personer åtalas bland annat för smuggling av snus och grovt skattebedrägeri. Enligt åklagaren har de kommit undan tobaksskatter på upp till 64 000 euro. Dessutom åtalas fem personer som enligt åklagaren har köpt av smuggelsnuset.

Rättegången fortsätter på torsdag och domen ges i början av september.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning