Stor gemensam VM-satsning – hockeyflödet samlar allt innehåll på samma plats

Finlands matcher bevakas genom artiklar, krönikor och VM-chatten. Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Artiklar, krönikor, videohöjdpunkter, frågesporter och chattar. HBL, VBL-ÖT och SPT samarbetar och bjuder läsare på en diger dukning godbitar på ett och samma ställe under VM i ishockey.

De finlandssvenska mediehusen och nyhetsbyrån SPT är med på noterna då julafton vankas för ishockeyvänner. Den gemensamma VM-satsningen kommer att synas på webben i form av ett flöde som kontinuerligt uppdateras under mästerskapet.

Flödet, som finns på HBL:s, VBL:s och ÖT:s webbplatser, innehåller allt från artiklar och krönikor till frågesporter och chattar. Vasabladets sportchef Mikael Nordman är nöjd. Han påpekar att det finns ett mervärde i att sportevenemang behandlas ur olika synvinklar.

– Vi kan erbjuda mer material än vi brukar i och med att det är två gubbar som rapporterar på plats, Jona Nyström från VBL och ÖT och Filip Saxén från HBL.

HBL:s sportchef Saxén håller med:

–  Bevakningen kommer att vara mycket bredare än tidigare. Vi kan lyfta fram olika fenomen och ge läsarna mycket.

VM-chattar och frågesporter

Dessutom är SPT med på ett hörn. Hockeyfrågesporter utlovas inför Finlands matcher och Lejonens drabbningar bevakas i chattform med start ungefär en halvtimme före nedsläpp.

Saxén och Nyström bidrar med insikter från Danmark och SPT:s Sebastian Backman håller i trådarna i Helsingfors. Nyström flyger in till Finlands tredje match – men lovar att också vara aktiv i chatten då Finland inleder VM med matcher mot Sydkorea och Lettland.

–  På förhand utmålas Finlands lag ofta som en katastrof, men vi får se hur det går när turneringen faktiskt börjar. NHL-förstärkningar har det ju blivit nu och segern mot ett starkt Sverige i söndags ger säkert tilltro, säger Nyström.

Läsare får väldigt gärna bidra med frågor och kloka kommentarer. Man får kritisera domare och odugliga anfallare eller påpeka att domarna uppenbarligen är partiska – så länge kommentarerna är sakliga.

Efter matcherna går det att återuppleva framgångarna och bakslagen genom att se på de cirka två minuter långa sammandragen med svenskt referat. Niclas Lönnqvist refererar Finlands matcher, semifinalerna och finalerna på MTV:s kanaler.

VM-satsningen drar i gång inför VM-starten – håll utkik på HBL:s, VBL:s och ÖT:s webbplatser. VM inleds på fredag och Finland möter Sydkorea i premiären på lördag klockan 17.15.

Fakta

VM-flödet

Alla VM-artiklar och krönikor som HBL, VBL-ÖT och SPT skriver under VM samlas på ett och samma ställe. VM-flödet publiceras på VBL:s, HBL:s och ÖT:s webbplatser och har exakt samma innehåll. Artiklar och krönikor länkar vidare till tidningarnas webbplatser, medan frågesporterna och VM-chattarna finns direkt i flödet.

VM-chatten öppnar cirka en halvtimme innan Finlands matcher. HBL:s Filip Saxén och VBL:s/ÖT:s Jona Nyström bidrar med innehåll på plats i Danmark och SPT:s Sebastian Backman håller i trådarna i Helsingfors. Läsare får gärna bidra med egna kommentarer och insikter under matcherna.

Inför Finlands matcher publiceras kluriga hockeyfrågesporter.

Efter Finlands matcher publiceras ett sammandrag på cirka två minuter med Niclas Lönnqvists svenska referat.

Fakta

Finlands VM-matcher

Lördag 5.5: Finland–Sydkorea kl. 17.15

Söndag 6.5 Lettland–Finland kl. 21.15

Tisdag 8.5 Finland–Norge kl. 21.15

Onsdag 9.5 Finland–Danmark kl. 21.15

Lördag 12.5 Kanada–Finland kl. 21.15

Söndag 13.5 Tyskland–Finland kl. 21.15

Tisdag 15.5 Finland–USA kl. 13.15

Torsdag 17.5 spelas kvartsfinaler kl. 17.15 och kl. 21.15

Lördag 19.5 spelas semifinaler kl. 16.15 och kl. 20.15

Söndag 20.5 spelas bronsmatch kl. 16.45 och final kl. 21.15

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03