Stor efterfrågan på Hitlers Mein Kampf

Nyutgåvan av Mein Kampf gavs ut för första gången för ett år sedan. Bild: Lehtikuva/AFP/Tobias Schwarz

Hitlers bok Mein Kampf (Min kamp) har sålts i runt 85 000 exemplar på tyska sedan den gavs ut i nytryck för ett år sedan, skriver BBC.

I slutet av januari kommer Institutet för samtida historia (IFZ) i München att trycka boken i en sjätte upplaga för att möta efterfrågan, enligt institutets chef Anders Wirsching som säger sig vara "överväldigad" över hur bra boken har sålt.

När boken gavs ut under nazisttiden sågs Adolf Hitler på omslaget, men den nya upplagan är helt vit.

Bokens upphovsrätt tillföll förbundsstaten Bayern efter andra världskrigets slut. Efter det tilläts inga nyutgåvor av boken av respekt för nazistregimens offer och för att förhindra spridningen av Hitlers budskap. 2016 hade det dock gått 70 år sedan upphovsmannens död och upphovsrätten släpptes därmed fri. Boken gavs ut första gången 1925.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning