Stor dramatik då IFK slog Dicken – Ahlgren avgjorde i fjärde förlängningen

Niclas Ahlgren sköt tio mål och såg till att IFK är en seger från semifinal. Bild: Ksf Media Arkiv / Andreas Sjöblom

Det krävdes dubbla förlängningar för att få fram en segrare i kvartsfinalmatchen mellan Dicken och HIFK.

HIFK kopplade ett litet grepp om semifinalplatsen då laget, efter enorm dramatik, lyckades besegra Dicken för andra gången i kvartsfinalserien mellan Helsingforslagen.

Stor matchhjälte blev Niclas Ahlgren som först kvitterade till 23–23 i slutet av ordinarie speltid och sedan satte segermålet med 23 sekunder kvar av den fjärde förlängningen.

– Den här segern smakar riktigt bra. Det smakar extra bra efter en sådan här match, säger Ahlgren.

– Vi kom bra tillbaka och kämpade oss in i matchen och lyckades till slut vinna.

Det avgörande läget kom från hans vänsterkant och han lyckades för tionde gången överlista Mikael Mäkelä i Dicken-målet.

– Jag hade ju fått många lägen mot honom tidigare i matchen och lyckats sätta dem med bra procent. Jag hade ett övertag på honom och bra självförtroende, säger Ahlgren.

Efter tre spelade matcher och tre bortasegrar är det IFK som har matchboll och är nära en plats i semifinalerna då kvartsfinalserien fortsätter på tisdag.

– Jag förväntar mig en lika tuff kamp som i dag. Vi har spelat tre jämna matcher och då två jämna lag möts lär det bli en ny jämn kamp då, säger Ahlgren.

I Dickenlägret var minerna allvarligare. Laget förde matchen största delen av tiden men kunde inte knyta ihop säcken. I stället fick man se IFK både komma ikapp och till slut gå förbi.

– Vi hade lägen att avgöra den här matchen men klarar inte av att sätta bollen i mål, säger Benny Broman som sin vana trogen styrde och ställde i Drumsölaget och sköt åtta mål.

– Det är tråkigt att det ska sluta så här efter en så lång match. Men så är det ibland.

Underläget 1–2 betyder att Dicken nu måste ta två segrar i följd – först i Idrottshuset och sedan i Britas där man nu förlorat säsongens samtliga tre matcher mot IFK.

– Det är klart att det här inte är något drömläge för oss. Drömläget vid det här skedet hade varit att vi vunnit med 3–0, säger Broman.

– Men vi får ta det som det kommer och se till att vinna kommande matcher.

Han vet vad som krävs för att laget ska vända på matchserien och ta sig till semifinal.

– Vi måste vara säkrare i försvaret, hjälpa varandra bättre och jobba mera tillsammans och på det sättet skapa trygghet både för oss själva och för målvakterna, säger Broman.

Resultat

Kvartsfinal

Dicken–HIFK 31–32, 28–28, 23–23 (14–12)

Dicken: Benny Broman 8, Joacim Broman 7, Thomas Hollfast 5, Tadas Stankevicius 3, Robin Granlund 3, Anton Rémy 2, Ben Weber 1, Valdar Noodla 1, Johan Gripenberg 1.

HIFK: Roman Protcenko 10, Niclas Ahlgren 10, Oscar Udd 5, Kristian Jansson 4, Nikola Zujic 2, Christoffer Eneberg 1.

IFK leder med 2–1 i matcher.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03