Stor brist hindrar paddlingssällskap att ta emot nya medlemmar

Paddlingssällskapen behöver mera utrymme. Bild: Lina Enlund/KSF-arkiv

Det råder en brist på förvaringsutrymmen för kajaker, kanoter och andra paddlingsredskap i Helsingfors.

Just nu är stadens alla utrymmen där man kan förvara paddlingsutrustning uthyrda. Det gör att paddlingssällskapen inte kan ta emot några nya medlemmar. Den här bristen påpekar fullmäktigemedlemmen Mai Kivelä (VF) i en motion som behandlades av stadsstyrelsen i måndags.

Enligt tjänstemännen i Helsingfors skulle det vara naturligt att förvara utrustningen vid någon av de 77 småbåtshamnarna. Men det har visat sig att bryggorna är alldeles för höga för att man ska kunna ta sig i och ur kajakerna.

"Staden borde skaffa nya förvaringsutrymmen och bygga lämpliga bryggor", står det i stadsstyrelsens beslut. Men samtidigt är realiteten krass: det finns inga öronmärkta pengar för det här. I klarspråk betyder det att den knepiga situationen för paddlingssällskapen knappast åtgärdas.

En klar förbättring har ändå gjorts för paddlingsvännerna, menar staden. De två senaste somrarna har kultur- och fritidssektorn placerat ut bojar vid 12 badstränder för att visa var de som paddlar kajak eller sup-bräda kan ta i land.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Black Friday 2020 – erbjudanden hos Preeco.fi

Mer läsning