Stoppas från spel efter könskorrigering

Bild: TT/Grøtt Vegard Wivestad

En 19-årig fotbollsspelare i division två-klubben Hovås Billdal i Sverige hindrades från att avsluta säsongen med damlaget efter en könskorrigering, skriver Göteborgs-Posten.

Klubben sökte om dispens i våras, men fick avslag av Svenska fotbollförbundets (SvFF) tävlingskommitté. Hovås Billdal överklagade till SvFF:s styrelse men fick även där nej.

– Det var det som var det värsta när vi fick avslaget. Jag hade fått upp hoppet och trodde att jag skulle få spela. Då blev det så mycket värre, säger Kim, som GP kallar spelaren.

I år skärpte SvFF tävlingsreglerna kring att pojkar och herrar inte får delta i flick- och dammatcher. TV4:s Kalla Fakta tar under måndagen upp ett fall där en åttaåring, som föddes som flicka och känner sig som en pojke, inte får spela med sina kompisar.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54