Stökigt i parker efter konventsintagningar – flera fall av misshandel

Alpparken i Helsingfors dagen efter konventsintagningarna. Bild: Foto: Polisinrättningen i Helsingfors

Under fredagskvällen firades många konventsintagningar, vilket syntes tydligt i huvudstadsregionens parker dagen efter. I Vanda anmäldes två fall av misshandel.

I Vanda samlades gymnasisterna bland annat i parken invid Heureka, där polisen var tvungen att ingripa i flera slagsmål under kvällen. Under kvällen registrerades två polisanmälningar för misshandel i parken, meddelar polisen i Östra Nyland.

I Helsingfors gick det lugnare till, men särskilt Gamla kyrkans skvär, Observatorieparken, Alpparken och Leninparken lockade många firare och såg ut därefter på lördagsmorgonen. Polisen i Helsingfors meddelar att firandet var livligare än tidigare, men att det ändå inte flöt lika mycket alkohol som under skolavslutningshelgen.

– Polisen var synligt närvarande och körde bort hundratals ungdomar ur parkerna. På det viset lyckades polisen förebygga brott och olyckor, säger kommissarie Katja Nissinen vid Helsingforspolisen.

Polisen förde hem några unga men har inte fått kännedom om att någon skulle ha råkat ut för vålds- eller egendomsbrott.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning