Stockmanns aktie stiger på börsen

Bild: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Stockmanns aktie stiger på Helsingforsbörsen dagen efter att det anrika bolaget meddelat om försäljningen av Bokhuset.

Placerarna har tagit väl emot beskedet att Stockmann planerar att sälja fastigheten Bokhuset i hörnet av Norra Esplanaden och Centralgatan i Helsingfors. Stockmanns B-aktie var uppe 4,6 procent och A-aktie 4,8 procent på onsdag klockan 13.

Bokhuset inhyste tidigare Stockmanns bokhandel. Akademiska bokhandeln såldes för två år sedan till svenska Bonnier och därefter har Stockmann inte haft någon verksamhet i huset, som är ritat av Alvar Aalto.

Överlag har Stockmanns aktie inte presterat speciellt bra i år. I våras var den mera omsatta B-aktien uppe vid nästan 8 euro.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning