Stockmann samarbetsförhandlar igen – 160 kan sägas upp

Stockmanns dödskamp fortsätter. Första kvartalet gick inget vidare och nu börjar samarbetsförhandlingarna igen.

Varuhuset Stockmann inleder samarbetsförhandlingar som siktar till att spara 40 miljoner euro per år. Besparingen ska synas i resultatet redan år 2020.

Samarbetsförhandlingarna kommer att drabba kring 1 600 anställda i Finland. Bolaget uppger att kring tio procent av dem kommer att sägas upp. Antalet försäljare på varuhusen påverkas inte.

Enligt Stockmann motiveras samarbetsförhandlingarna av bolagets nya strategi. Bolaget har länge kämpat med att definiera sin roll i konsumentens vardag efter att näthandeln tagit över.

Den nya strategin prioriterar det högklassiga premiumutbudet på bekostnad av volymen. Målet är också att utveckla bolagets egna näthandel.

Stockmanns första kvartal gick på förlust. Bolagets omsättning steg till 207,2 miljoner euro, men rörelseresultatet var 21,4 miljoner på rött.

Resultatet per aktie var –0,46 euro jämfört med –0,42 euro i fjol.

Bolaget rapporterade om kvartalsresultatet och nedskärningarna på tisdag morgon.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54