Stockmann gjorde vinst – men sänker omsättningsprognosen

Varuhuset Stockmann uppskattar att koncernens omsättning år 2018 kommer att minska jämfört med året innan. Bild: SPT/Charlotte Winberg

Varuhuset Stockmanns justerade rörelseresultat uppgick till 5,9 miljoner euro för det tredje kvartalet.

För ett år sedan gjorde Stockmann 1,4 miljoner euro i förlust. Rörelseresultatet förbättrades alltså avsevärt, men analytiker hade hoppats på ett ännu bättre resultat.

Stockmann skruvar samtidigt ner omsättningsprognosen på grund av försvagade valutakurser. Koncernens omsättning för det tredje kvartalet uppgick till 232,5 miljoner euro, jämfört med 242,0 miljoner euro samma period förra året.

Verkställande direktör Lauri Veijalainen säger att lönsamheten och tillväxten för Lindex var stark under det tredje kvartalet, medan resultatet för Stockmann Retail fortsättningsvis är negativt.

– Full fokus ligger nu på resten av året och vi kommer att lägga alla ansträngningar på att uppnå en god julförsäljning och ett solitt fjärde kvartal. På grund av en försvagad svensk krona kommer vår rapporterade omsättning för år 2018 att vara mindre än tidigare uppskattades, säger Veijalainen i ett pressmeddelande.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning