Stoch tog andra raka i klassiska backen

Kamil Stoch övertygar i backveckan.Bild: Lehtikuva/Angelika Warmuth

Kamil Stoch har greppat segern i den tysk-österrikiska backveckan.

Kamil Stoch, Polen, tog hem segern i den klassiska backen i tyska Garmisch-Partenkirchen under nyårsdagen. Det var dessutom hans andra raka seger i den tysk-österrikiska backhopparveckan.

Den regerande mästaren i backhopparveckans två hopp på 135,5 i den första omgången och 139,5 i den andra och 283,4 i poäng räckte för att knipa segern före den tyska världscupledaren Richard Freitag som skrapade ihop 275,8 poäng. Trea i tävlingen blev norrmannen Anders Fannemel slutade på tredje plats.

Efter två deltävlingar i backhopparveckan leder Stoch, Freitag skuggar närmast bakom på andra plats och Dawid Kubacki, Polen, ligger trea. Nu styr backhopparveckan vidare mot Österrike med hoppning i Innsbruck på torsdag och Bischofshofen på lördag.

Antti Aalto blev utslagen efter den första omgången i backveckans deltävling i Garmisch-Partenkirchen. Ett 110 meters hopp räckte till 49:e plats totalt. Aalto var den enda finländaren som kvalade in till själva tävlingen.

HBL-SPT-TT

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22