Stjärnorna klev fram för Tampa Bay

Tampa Bay firade en viktig seger.Bild: Lehtikuva/Patrick Smith

Steven Stamkos, Nikita Kutjerov och Victor Hedman levererade då Tampa Bay tvingades ta en seger.

Efter två hemmaförluster i de östra NHL-konferensfinalerna var Tampa Bay illa tvunget att ta en seger för att ha en chans att hålla drömmen om Stanley Cup vid liv. Då klev stjärnorna fram och knep en viktig seger över Washington Capitals.

Stamkos krutade in 1-0 i första perioden i power play, framspelad av Victor Hedman. I början av andra perioden utökade Kutjerov till 2-0, igen efter framspel av Hedman. Ett par minuter senare spelade Kutjerov fram Hedman till 3-0.

– Vi gjorde det som krävdes av oss i den här situationen, säger Stamkos enligt ESPN.

– Det är ett steg i rätt riktning. Men det räcker inte att bara göra det en gång och vara nöjda.

Brett Connolly tände hemmalagets hopp i mitten av andra perioden, men bara fem minuter senare tystade Brayden Point hemmapubliken med sitt 4-1. Jevgeni Kuznetsovs 4-2 i slutminuterna var bara kosmetiska.

– De var desperata då de kom hit och de spelade som de skulle ha varit desperata, säger Washingtoncoachen Barry Trotz.

Försvaret var en av nycklarna till Tampa Bays seger. Efter att ha släppt in tio mål i de två första dusterna täppte Lightning till – fast Andrei Vasiljevskij tvingades till 36 räddningar var det inga frilägen, som i de två matcherna i Tampa Bays hemarena.

– Vi försvarade. Det var den stora skillnaden jämfört med de tidigare matcherna. En bra motståndare som Washington tar kål på dig om du ger dem utrymme – som vi gjorde i två matcher, säger Tampa Bays chefstränare Jon Cooper.

Det krävs fyra segrar för avancemang, men 0-3 i matcher hade varit nästan omöjligt att ta in. Med 2-1 till Washington är allt fortfarande vidöppet. Washington saknar fortfarande stjärncentern Nicklas Bäckström – han är inte återställd efter handskadan han drog på sig i konferenssemifinalerna mot Pittsburgh.

Capitals har inte nått konferensfinalerna sedan 1998, då Washington, med Esa Tikkanen i laget, förlorade Stanley Cup-finalerna mot Detroit. Tampa Bay spelade i finalerna 2015, mot Chicago.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00