Stjärnkocken Tomi Björck brinner för det asiatiska och tar nu klivet in i Stockmanns kök

Stjärnkocken Tomi Björck har sammanställt en meny som består av fem rätter för Stockmanns Herkku. Han kommer själv att jobba deltid i bistrons kök under september, oftast på lördagar och söndagar. – Jag älskar asiatiska smaker och det framgår tydligt av den här menyn, där jag plockat in fem av mina egna favoriträtter, säger Björck. Bild: Cata Portin

Knappt har han hunnit öppna sin nyaste restaurang i Helsingfors, Taiwaninspirerade Lily Lee, innan han kastar sig in i nästa projekt. I september jobbar Tomi Björck deltid i köket på Stockmanns matavdelning Herkku där han tillreder restaurangportioner i butiksmiljö.

– Varför skulle man inte kunna köpa matportioner av restaurangstandard i matbutiken? Jag vill ta hem restaurangen till stressade människor som vill äta god och vällagad mat. Det gör jag nu tillsammans...