Stjärnfallen inspirerar Sverige

Bild: Lehtikuva/Jorge Guerrero

Italien och Nederländerna kvalade inte ens in till fotbolls-VM.

Väl i Ryssland har redan lag som Tyskland, Spanien, Portugal och Argentina slagits ut. De tunga nationernas fall överraskar och inspirerar Sverige inför morgondagens åttondelsfinal mot Schweiz.

– Vi är fullt fokuserade på vår match. Men det har varit fascinerande resultat, det visar att det inte alltid är de största nationerna som vinner matcher. Det är i så fall något som inspirerar, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Lagkaptenen Andreas Granqvist instämmer.

– Det är många lag som har åkt ut som vi inte trodde skulle åka ut, men vi fokuserar på oss själva och vår egen prestation. Sedan får vi se vad som händer, säger Granqvist.

Han hoppas att Schweiz är något mer sårbart på grund av sina två avstängningar i backlinjen; både lagkaptenen Stephan Liechtsteiner och Fabian Schär missar matchen.

– Man vill aldrig ha skiften, framför allt inte i backlinjen och dessutom handlar det om lagkaptenen. Vi ska göra allt vi kan för att skapa chanser, och vi har så klart idéer om hur vi ska kunna hantera att de får lite skiften, säger Andreas Granqvist.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03