Stjärnans uppladdning – besteg Kilimanjaro

Garbiñe Muguruza är vidare till tredje omgången i Australian Open efter segern mot Ajla Tomljanovic med 2–1 i set. Bild: AP Photo/Dita Alangkara

Tidigare världsettan Garbiñe Muguruza har rasat till 32:a plats på världsrankningen. Inför Australian Open testade spanjorskan en annorlunda uppladdning – och besteg Afrikas högsta berg. – En väldigt tuff utmaning, säger 26-åringen.

Efter att ha besegrat hemmaspelaren Ajla Tomljanovic (6–3, 3–6, 6–3) är Garbiñe Muguruza vidare till tredje omgången i Australian Open.

Tidigare har spanjorskan, som är född i Venezuela, vunnit både Franska mästerskapen (2016) och Wimbledon (2017) – men efter det har det gått betydligt trögare.

Förutom semifinalplatsen på gruset i Paris 2018 har det blivit tidigt respass i samtliga grand slam-turneringar för Muguruza som inte riktigt stått att känna igen. Förra året var så pass motigt att hon avslutade säsongen i förtid – och ägnade sig åt en helt annan syssla.

– Det var verkligen en tuff utmaning, väldigt annorlunda mot vad jag brukar göra, säger hon inför ett samlat medieuppbåd i Melbourne och syftar på sin resa till Tanzania där hon besteg det 5 895 meter höga berget Kilimanjaro vars topp utgör Afrikas högsta punkt.

– Du klättrar och det är bara du mot berget. Du får ingen belöning, inget pris, inte något foto. Du får ingenting där uppe.

Muguruza fortsätter:

– Jag gillade verkligen den upplevelsen, att se mig själv mitt ute i ingenstans och, ja, bara ha en tanke i huvudet. Att fortsätta klättra.

Återstår att se om den tidigare världsettan även kan klättra på rankningen och ta sig långt i Australian Open. I den tredje omgången ställs Muguruza mot antingen Lauren Davis eller Elina Svitolina.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning