Stjärnan knäskadad - kan missa säsongen

Liverpools Virgil van Dijk kan missa säsongen efter knäskadan mot Everton. Bild: Peter Byrne/TT-AP-Pool

Virgil van Dijk skadade knäet i toppmötet med Everton. Nu måste Liverpool-stjärnan opereras - och kan missa resten av säsongen.

Smällen från Everton-målvakten Jordan Pickford tog illa. Virgil van Dijk haltade ut från Goodison Parks gräsmatta - och nu meddelar Liverpool att mittbacken måste opereras.

"Mittbacken skadade ligament i knäet i samband med situationen med målvakten Jordan Pickford", skriver Premier League-klubben i ett uttalande.

"Ytterligare bedömning av skadan har visat att operation kommer att behövas."

Vidare meddelar klubben att det inte finns någon specifik tidsplan för skadan och kan därför inte uppge när 29-åringen eventuellt kan vara tillbaka i spel. Enligt medieuppgifter i England riskerar dock Virgil van Dijk att missa resten av säsongen.

2018 lämnade Virgil van Dijk Southampton för att fortsätta karriären i Liverpool. Sedan klubbytet har nederländaren startat samtliga ligamatcher och var en nyckelspelare när Champions League-titeln säkrades 2019 och ligatiteln 2020.

– Jag vet inte hur många matcher på raken som Virgil har spelat för oss. Han spelar med smärta, han spelar med nästan allt men den här gången kunde han inte spela vidare, sade tränaren Jürgen Klopp efter 2-2-mötet med Everton.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning