Stjärnan gör comeback – mot ett tredje OS-guld

Norskan Marit Malm Frafjord gör landslagscomeback. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Två år efter att hon lagt av är den norska handbollsstjärnan Marit Malm Frafjord redo för comeback i landslaget.

– Det har blivit roligt med handboll igen. Jag snackade lite med Thorir (Hergeirsson, landslagschef). Om de tror att jag kan bidra med något, så är jag villig att göra det, säger hon.

Kanske har 35-åringen också lust att ta sitt tredje OS-guld. Hon var med och vann OS-turneringen 2008 och 2012 och var även med då Norge tog brons 2016.

Frafjord lade av helt med handbollen i maj 2018. Några månader senare gjorde hon comeback på klubbnivå, i Esbjerg. Det har gått så bra att klubben nu är framme i slutspelet i Champions League.

– Med satsningen hon gör i Esberg kan nog landslagsspel vara bra för henne, säger Hergeirsson.

OS i Tokyo har skjutits upp till nästa sommar. Kvalet avgörs i mars.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning