Stjärnan dissar VM-publik – kan stanna hemma

Mikkel Hansen. Bild: Andreas Hillergren/TT

Danska världsstjärnan Mikkel Hansen överväger att avstå handbolls-VM i Egypten då arrangörerna tillåter publik på läktarna.

– Jag vet inte om man ska stoppa turneringen men det borde i varje fall inte vara några som helst åskådare på läktarna, säger han till Jyllands-Posten.

– Jag kan inte se någon mening i att vi spelare ska leva i en bubbla på ett hotell och tvingas isolera oss på samma sätt som under damernas EM för att sedan åka till en hall och spela inför en massa människor. Jag har svårt att se att de ska kunna få in en massa folk i hallarna utan att det är någon fara för oss.

Hansen, 33, har tre gånger blivit vald till världens bästa handbollsspelare. Han tycker att det är oseriöst av Egypten att ta in publik på matcherna.

Arrangörerna meddelar på Twitter att 20 procent av hallkapaciteten kommer att utnyttjas.

Det är agentföretaget Tazkarti som har hand om biljettförsäljningen i herr-VM som avgörs 13-31 januari. Beslutet ska ha tagits efter samtal mellan myndigheter och organisationskommittén.

VM spelas i fyra olika hallar i Egypten där den största har plats för 17 000 åskådare. Det betyder att cirka 3 000 åskådare kan släppas in på matcherna där.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning