Stina Nilsson skadad – borta i flera veckor

Stina Nilsson. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Bakslag för Stina Nilsson: Den nyblivna skidskytten har skadat sig efter ett fall på rullskidor och kan inte träna fullt på sex veckor.– Inte optimalt, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

Det var under ett träningspass i Östersund som Nilsson föll i en utförsbacke och landade på vänster armbåge. Enligt ett pressmeddelande från skidskytteförbundet har den förra skidstjärnan fått en mindre fraktur vid armbågen som behandlas med avlastning. Hon får inte använda två stavar på sex veckor.

– Så är det sagt, men man vet ju aldrig hur det blir. Nu är det bara att framåt. Man måste också tänka att det fortfarande är augusti, hade det hänt i slutet av november hade man varit mer orolig, säger Johannes Lukas.

Hur kommer Stina att träna nu?

– Vi har en plan, men jag vill inte berätta så mycket. Vi får testa med henne först, sedan prata. Det viktiga nu är att hon kommer tillbaka så snabbt som möjligt.

"Tror på snabb läkning"

Stina Nilsson själv säger att det "känns väldigt tråkigt" att kraschen resulterade i en fraktur.

"Men jag känner mig samtidigt otroligt tacksam att jag har ett så bra team runt mig", säger hon i ett pressmeddelande.

"Jag ska inte glömma bort att det är en fraktur, men jag känner mig redan mycket bättre och tror på snabb läkning. Visst har jag sagt att jag har ett exemplariskt bra läkkött?", fortsätter 27-åringen.

Nilsson rehabiliterade sig mycket snabbt efter en lårskada i början av 2019 och kunde vara med i VM i Seefeld, Österrike, en månad senare.

– Hon känner kroppen och vet hur det är att komma tillbaka, säger Johannes Lukas.

"Inte optimalt"

Han säger att Stina Nilsson kan fortsätta att träna, men att det behövs lite kreativa lösningar.

– Det är inte optimalt, men det är bara att hitta alternativa lösningar och sedan kommer det bli bra. Jag har redan anpassat hennes träningsplan, säger Lukas och berättar att Nilsson kommer att jobba tätt med fysioterapeuten Marcus Bystedt i sin återhämtning.

På grund av skadan blir det ingen medverkan vid SM i rullskidskytte i nästa vecka för Nilsson. Men till Sverigepremiären på snö, i Idre den 14–15 november, ska hon kunna komma väl förberedd.

Världscuppremiären körs i finländska Kontiolahti den 27–29 november.

– Det är lång tid kvar till vintern. Det gäller att hitta bra lösningar och inte göra dumma saker. Det är ingen stress, säger Johannes Lukas.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning