Stina Nilsson kommer till Lahtis

Bild: Lehtikuva/Anders Wiklund

Stina Nilsson är den enda av de svenska OS-medaljörerna i skidor som åker till världscuptävlingarna i Lahtis till helgen.Till skillnad mot Norge där både Marit Bjørgen och Johannes Høsflot Klæbo kommer till start.

Charlotte Kalla, som tog ett guld och tre silver i OS, samt stafettsilvermedaljörerna Ebba Andersson och Anna Haag stannar hemma och vilar.

Det gör också OS-åkarna Marcus Hellner och Calle Halfvarsson som redan efter OS deklarerade att de inte skulle komma till Lahtis.

"De OS-åkare som kommer till start i helgen känner att formen finns där och är fortsatt sugna på att tävla. Dock ska man vara ödmjuk för att det kan ske förändringar in i det sista efter ett stort mästerskap", säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Stina Nilsson tog ett guld, två silver och avslutade med brons i tremilen i OS i söndags. Hon ställer upp i lördagens sprint. Nilsson jagar totalsegern i sprintcupen. När tre sprinttävlingar återstår ligger Nilsson endast åtta poäng efter ledande Maiken Caspersen Falla, Norge.

Norge skickar sitt bästa lag till Lahtis, inklusive Johannes Høsflot Klæbo, som tog tre OS-guld i Pyeongchang och Marit Bjørgen som vann tremilen för några dagar sedan.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning