Stina Nilsson kommer till Lahtis

Bild: Lehtikuva/Anders Wiklund

Stina Nilsson är den enda av de svenska OS-medaljörerna i skidor som åker till världscuptävlingarna i Lahtis till helgen.Till skillnad mot Norge där både Marit Bjørgen och Johannes Høsflot Klæbo kommer till start.

Charlotte Kalla, som tog ett guld och tre silver i OS, samt stafettsilvermedaljörerna Ebba Andersson och Anna Haag stannar hemma och vilar.

Det gör också OS-åkarna Marcus Hellner och Calle Halfvarsson som redan efter OS deklarerade att de inte skulle komma till Lahtis.

"De OS-åkare som kommer till start i helgen känner att formen finns där och är fortsatt sugna på att tävla. Dock ska man vara ödmjuk för att det kan ske förändringar in i det sista efter ett stort mästerskap", säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Stina Nilsson tog ett guld, två silver och avslutade med brons i tremilen i OS i söndags. Hon ställer upp i lördagens sprint. Nilsson jagar totalsegern i sprintcupen. När tre sprinttävlingar återstår ligger Nilsson endast åtta poäng efter ledande Maiken Caspersen Falla, Norge.

Norge skickar sitt bästa lag till Lahtis, inklusive Johannes Høsflot Klæbo, som tog tre OS-guld i Pyeongchang och Marit Bjørgen som vann tremilen för några dagar sedan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning