Stina Nilsson klar för start i VM: "Jag njuter till fullo"

Stina Nilsson är en av de största favoriterna till sprintguldet i VM i Seefeld. Bild: Tore Meek

För några veckor sedan pekade allting på att Stina Nilsson skulle missa skid-VM i Seefeld. Men nu, med två dagar kvar till sprinttävlingen, är hon ändå på plats i den österrikiska skidorten.– Jag är superglad att få vara här, jag njuter till fullo, säger hon.

Den finländska kvartetten Anita Korva, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä och Laura Mononen får se upp i torsdagens VM-sprint då Stina Nilsson står på startlinjen.

Nilsson är redo för start – "fit for fight" som landslagschefen Rikard Grip uttrycker det – och får därmed också finna sig i att vara en av de stora favoriterna till guldet. Innan hon skadade låret i Otepää förra månaden hade hon fyra raka segrar i världscupen.

– Det har verkligen varit en stege att gå uppför. Jag började på något slags botten och har varje dag utmanat lagom mycket. Det har varit fyra otroligt roliga och utvecklande veckor. Det har varit en utmaning som jag har tacklat med entusiasm, säger Stina Nilsson på tisdagens presskonferens på längdlandslagets hotell strax utanför VM-orten.

Tillsammans med Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Hanna Falk utgör hon det svenska sprintlaget på damsidan, ett lag där samtliga har medaljpotential men där framför allt Nilsson och Dahlqvist har radat upp toppresultat under vintern.

– Jag känner att jag är otroligt glad att jag kan starta. Jag är ändå stolt över de förberedelser som jag har kunnat göra. Jag har hela tiden varit en optimist. Jag har hela tiden gjort en rehab för att kunna köra VM. Om det inte hade gått så hade jag i alla fall gjort allt jag hade kunnat, säger Stina Nilsson.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning