Stiftelsen Wasa Teater startar insamling

Wasa Teater – skiss från arkitektbyrå Laaja. Bild: Arkitektbyrå Laaja

Stiftelsen Wasa Teater påbörjar en insamling för att finansiera renoveringen av teaterhuset. Målet är att skrapa ihop minst 250 000 euro.

Wasa Teater fyller 100 år den 1 november 2019. En historisk renovering av teaterhuset inleds i maj i år. Wasa Teater vädjar nu till den teaterintresserade allmänheten för att trygga finansieringen av projektet.

– Vi är tacksamma för alla pengar som kommer in, man kan stöda med allt från 20 euro och uppåt. Det är de många små bidragen som garanterar att vi lyckas, säger ordförande Thomas Öhman på Stiftelsen Wasa Teater.

Stiftelsen Wasas gräsrotsinsamling har fått draghjälp av finlandssvenska kändisar som ställer upp som insamlingens ambassadörer. Bland ambassadörerna finns Ole Norrback, Maria Höglund (JNT), Johan Carpelan (Botnia Marin), Humorgruppen KAJ, Ulla-Maj Wideroos, Carola Sarén och Leif Käldman.

– De insamlade pengarna ska i första hand användas för inventarier och teknik till teaterhuset, säger Thomas Öhman.

Den som hostar upp en donation kan räkna med att få en pin eller ett rabattkort för mindre bidrag. De stora bidragsgivarna får sina namn ingraverade i den nyrenoverade teaterns vägg.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning